16+

ZaagmansNu we een eigen filmkamer hebben, komen we een stuk minder in de 'ouderwetse' bioscoop. Om de schade in te halen, besloten we afgelopen zaterdag een filmmarathon te houden. Het programma was zo in elkaar gezet dat tussen de films een kwartier speelruimte zat om kaartjes te halen. Tot zover ging alles goed.

De films zelf waren ook goed te pruimen. We begonnen met Children of Men, de nieuwe met Clive Owen. Een origineel sci-fi/drama waarin de mensheid geen kinderen meer kan krijgen. Hierna stond er wat luchtigers op het menu, namelijk The Devil Wears Prada. In de zaal zaten drie mannen (inclusief uw hoofdredacteur) en voor de rest alleen maar vrouwen. Ondanks dat, heb ik me prima vermaakt met de cynische Meryl Streep als icequeen of fashion.

De derde film was Stormbreaker. Volgens de info die wij hadden was dit een film die een beetje tussen Spy Kids en James Bond zat. Voor de iets oudere kinderen dus. De eerste trailer voorafgaand aan de film: The Texas Chainsaw Massacre. Toen dat bloed was uitgedruppeld, kwam een trailer van The Black Dahlia over een gruwelijke moord in Hollywood. Ik mompelde nog iets over dat dit toch wel rare trailers waren voor een zaal vol kinderen. Maar de film begon, dus alles zou goed komen. Het kwam echter niet goed want de operator van Pathé had per ongeluk Snakes on a Plane gestart. En in de eerste scène wordt iemands schedel tot poeder gemept. Er brak bij sommige ouders meteen grote paniek uit. "Dit is een film voor 16+! Kom mee, snel, snel!!" werd er tegen hun joelende kinderen geroepen. Onder luid protest moesten ze in de gang wachten tot de film verwisseld werd.

De hamvraag van vandaag: wat is schadelijker voor deze kinderen? Een geweldadige scène waar de kinderen met gejoel op reageren (en ik dus aanneem dat ze het niet al te serieus nemen) of een stel ouders die paniekerig en schreeuwend hun kinderen uit de stoelen trekken en meesleuren? U begrijpt vast wat voor vraag dit is.
admin Donderdag 02 November 2006 - 07:13 am | | kronieken

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.