recensie: saw 3

JigsawNa de verhalen over flauwvallende en in de looppaden kotsende bezoekers, vond uw hoofd filmredactie het wel eens tijd worden om Saw 3 te gaan bekijken. Saw 1 vond ik een meer dan aardige thriller met wat lugubere horrorelementen. Saw 2 sloeg al veel meer door naar horror en was een stuk minder fijn om te kijken. Saw 3 weet de overtreffende trap van 'gore' en 'splatter' echter moeiteloos te beklimmen.

Het thrillerelement is tot de laatste scène nauwelijks aanwezig. Alles draait om de ingenieuze martelwerktuigen die Jigsaw en zijn sidekick bedenken. Het verhaal is ondergeschikt gemaakt aan de vrolijk rondvliegende ingewanden en het gegil van de steeds onschuldiger wordende slachtoffers. Het lijkt er vooral op dat de regisseur zoekende is naar hoe hij de magen van de bezoekers verder kan omdraaien. De hardcore horrorliefhebbers zullen het prima vinden, maar Saw is zo populair geworden dat het mainstream publiek graag wíl komen maar straks niet meer kán komen.

Persoonlijk denk ik, ook gezien het einde van deze derde Saw, dat een vierde film totaal overbodig is.

admin Donderdag 11 Januari 2007 - 06:06 am | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.