stond ik laatst op het perron...

Wachtend op de metro 's avonds laat weet je nooit wat er kan gebeuren. Maar om de één of andere reden verwacht ik altijd met gekken te maken te hebben. Zo ook gisteravond.

Ik was net klaar met werken en al rennend zie ik dat de metro net wegrijdt. Dat wordt tien minuten wachten. Ik ben niet alleen op het perron want er staan nog wat kantoorslaven in een vormeloze regenjas naast me met in hun hand saaie koffertjes. Aan de andere kant zit een meisje op een bank met haar mobieltje te spelen. Daar weer naast staat een Somalische man met een regenjas die een maat of vijf te groot is, druk met zijn armen te zwaaien.
U heeft in dit rijtje wachtenden vast al De Gek ontdekt.

De man zwaait niet alleen driftig met zijn armen, maar hij vloekt ook nog eens binnensmonds. "Fuck fuck, I fuck you bitch, motherfucker, shit wife!" is een korte samenvatting van wat hij in die tien minuten uitkraamt. Het meisje op de bank voelt zich (enigszins begrijpelijk) niet op haar gemak. Dan begint De Gek te ijsberen. Help, hij beweegt ook nog!

Hij loopt langs het meisje op de bank die inmiddels gestopt is met sms'en en buitengewoon veel belangstelling heeft voor de punten van haar schoenen. Daarna komt hij langs mij en vervolgens de benauwd kijkende koffertjes. Opeens staat hij stil, loopt naar de muur en stompt hard tegen de muur op nog geen meter afstand van de buitenste man van het groepje. Er klinkt een hoge gil en even weet ik niet of het de nu echt bezorgd kijkende kantoorman is of de Somaliër die zijn knokkels heeft bezeerd.

Dit ritueel herhaalt zich nog een paar keer waardoor het mobiele meisje wijselijk tussen mij en de kofferdragers in gaat staan. Gelukkig komt op dat moment de metro. Als we instappen en wegrijden, zien we nog net hoe de man achterover buigt en vervolgens een grote klodder tegen het achterste raam van de metro spuugt.

"Wat een avontuur hè?", zegt één van de koffersmannetjes tegen zijn collega, "maar ik had hem wel aangekund hoor".
admin Vrijdag 12 Januari 2007 - 3:10 pm | | kronieken

Eén reactie

Jeroen

Dat soort mensen woont dus bij mij in de straat. Die gek bedoel ik. Niet die kantoorheld. Overdag houden ze zich meestal redelijk koest en over het algemeen staan ze ‘s nacht ladderzat van balkons te schreeuwen. En ja, verhuizen staat voor dit jaar op m’n to-do lijstje.

Jeroen, (URL) - 12-01-’07 18:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.