recensie: night at the museum

night @ the museumIn Night at the Museum speelt Ben Stiller de nieuwe nachtwaker van het Museum of Natural History. Een saai baantje ware het niet dat hij ontdekt dat 's nachts alle dieren en wassen beelden tot leven komen en zich net zo gedragen als dat ze 'normaal' zouden doen. Als hij vervolgens met dieven krijgt te maken, volgt er een hoop pret en jolijt. Hoewel...

Mijn grote probleem met Ben Stiller is dat hij meestal leuk doet, in plaats van leuk is. Dat levert een hoop kromme tenen op door verkeerd getimede grappen en net-niet-leuke typetjes. De andere hoofdrolspelers zijn meer karikaturen dan mensen waar je nog iets bij kan voelen (of het moet afkeer zijn). Er is een bijrolletje weggelegd voor Ricky Gervais, waar ik wél fan van ben en die wel grappig is, maar ook die is slachtoffer van een script dat simpelweg Niet Leuk is. En dat is dodelijk voor een film die als avonturenkomedie gepresenteerd wordt. De special effects zien er verder wel goed uit maar halen de film toch niet boven de voldoende uit.
admin Dinsdag 20 Februari 2007 - 07:38 am | | film

vier reacties

Fleur

en daar ben ik het nu eens een keertje helemaal niet mee eens. Ik vond de film erg leuk en heb behoorlijk zitten lachen. Ik ben geen fan van Ben Stiller, maar in deze film vond ik hem eindelijk wel een keer Leuk Zijn, om in jouw termen te blijven.

Ik heb waarschijnlijk de ‘leuke’ Ricky Gervais gemist…

Fleur, - 20-02-’07 10:33
markus

Wat een lef heb je om naar deze film te gaan.

Ben je dan al naar alle andere films geweest:
Blood Diamond, Pursuit Of Happyness, The Prestige enz. enz.

markus, - 21-02-’07 16:45
Steven
Blood Diamond ben ik inderdaad naar toe geweest (zie de post van 21-2-2007) en de andere staan nog op de bezoeklijst.
Steven, (URL) - 21-02-’07 19:03
Tobias

Ik vond Night at the Museum net als jij erg tegenvallen en heb ‘m met de zelfde hoeveelheid sterretjes/vierkantjes (whatever) beoordeeld. En dat terwijl ik in principe nooit zo’n probleem heb met Ben Stiller.

Tobias, (URL) - 22-02-’07 02:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.