autorai 2007 (1)

De autoliefhebber zal het niet ontgaan zijn: in Amsterdam zijn van 29 maart t/m 9 april de deuren van de Autorai weer geopend. Zondag zijn HM en ik geweest om ons te vergapen aan auto's die we nooit kunnen betalen, auto's die we nooit zouden durven rijden en auto's waar we misschien ooit wel wat flappen voor op tafel zullen leggen. Het publiek bestond voor 80% uit mannen en vaak zagen we hele generaties lopen: opa die ooit in een Daf reed, vader die net een nieuwe leasebak heeft en zoontje die overtuigd is dat hij later in de Formule 1 terecht zal komen en alleen maar geïnteresseerd is in "boolides".

Waren er dan helemaal geen vrouwen? Jawel, HM was er (die daadwerkelijk interesse had) en veel moeders die half op de kinderen moesten letten en half op hun man. Als derde waren er ook een aantal zgn. 'beursbabes'. Jonge magere meisjes die glimlachend tasjes en folders moesten uitdelen (deze hadden doorgeleerd) of die alleen maar lachend naast een auto moesten staan (níet doorgeleerd). Terwijl een deel van een groep jongens bleef staan kijken en fotograferen, stelde een ander zuchtend de ultieme vraag voor veel mannen die middag: "zijn we hier nou voor chicks of voor auto's?".

Wij waren er voor de auto's en we zagen veel moois. Alle luxe en minder luxe merken waren aanwezig en de meeste hadden veel aandacht aan hun stand besteed. De merken die ook in de Formule 1 actief zijn, hadden een bolide staan waar niemand vanaf kon blijven. De wagens die niet achter hekken stonden konden geprobeerd worden wat vooral bij auto's als de BMW X5 en de Honda Civic Type R tot lange rijen leidde.

Mooiste auto: Alfa Romeo 8C Competizione Spider (bij afwezigheid van zijn broer mét dak)
Mooiste stand: gedeelde eerste plaats door Renault en Jeep (waar de helft van de bezoekers naar de lettersschrijvende fontein kwam kijken)
Mooiste show: Citroën
Lelijkste auto: auto van de toekomst, een hybride monster van plastic en piepschuim
Lelijkste stand: SsangYong, weggestopt in een gang en met twee lelijke auto's
Lelijkste beursbabe: Nationale Autopas die meenden hun passen te moeten verkopen door een stel opgeblazen bimbo's neer te zetten.

De foto's volgen later!
admin Maandag 02 April 2007 - 08:39 am | | kronieken

Eén reactie

Tobias

“zijn we hier nou voor chicks of voor auto’s?”
Ik kwam voor de modellen 8-) Vraag blijft natuurlijk wat voor soort.

Tobias, (URL) - 02-04-’07 21:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.