recensie: next

NextIn Next is Nicholas Cage een man die in de toekomst kan kijken. Erg handig als je de lotto wilt winnen maar het addertje onder het gras is dat hij alleen zijn eigen toekomst kan zien en alleen voor de komende twee minuten. Uiteraard is dat wel handig als je aan een blackjack-tafel zit en daar verdient hij dan ook, naast wat goochelen in Las Vegas, zijn brood mee. Op een gegeven moment valt hij toch op en krijgt dan niet alleen de casino-leiding achter zich aan maar ook de FBI. Deze laatste zien in hem namelijk de ideale manier om een groep terroristen te pakken die een atoombom in bezit hebben.

We zien Cage onder andere een kogelregen overleven omdat hij alle mogelijk 'toekomsten' kan zien en precies weet wanneer hij uit moet wijken. Dit trucje is de rode draad in het verhaal en wordt door de regisseur tot het uiterste uitgemolken. Het levert gelukkig wel een hoop actie en spektakel op anders zou het snel saai worden. Next is best een vermakelijke film tot er bijna aan het einde een wit konijn uit de hoed wordt getoverd dat zó ongeloofwaardig is (maar dat de oplettende kijker allang ziet aankomen) dat ik het publiek om me heen letterlijk heb horen joelen. Dat is jammer, want zonder dat onnozele einde was het stukken beter geweest. Voor straf geen voldoende.
admin Maandag 28 Mei 2007 - 6:43 pm | | film

Eén reactie

Cobus

Interessant, ik ga m eens kijken…

Cobus, (URL) - 29-05-’07 11:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.