recensie: the number 23

23Het duurde even voor ik een recensie over The Number 23 kon schrijven. Lang heb ik namelijk getwijfeld over wat ik van de film vind. Is het nou leuk, interessant, bagger, flauwekul: ik wist het lang niet. Toch maar een poging dan. Het verhaal gaat over een man, gespeeld door Jim Carrey, die voor zijn verjaardag een boek krijgt dat draait om het getal 23. De schrijver van het werkje ziet het getal op mysterieuze wijze overal terugkomen. Is dat een grappig toeval of wellicht iets duivels? De hoofdpersoon gaat helemaal mee in de gedachtengang van de schrijver net zolang tot hij zelf paranoïde wordt.

Aardig en interessant tot zover. Helaas neemt de film dan plots zo'n absurde plotwending dat het beetje "zou best kunnen"-gevoel dat de kijker mogelijk had, meteen weg is. Waar je mee achterblijft is een mislukte pretentieuze poging tot het maken van een thriller. Carrey laat gelukkig wel zien dat serieuze rollen eigenlijk zijn beste zijn maar hij redt de film daar helaas niet mee.
admin Maandag 28 Mei 2007 - 6:23 pm | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.