recensie: the simpsons movie

SimpsonsSinds 1989 vermaken The Simpsons ons met hun avonturen in Springfield. Deze chaotische familie draaide in het begin om schoffie Bart maar in de loop der jaren is de pater familias de eigenlijke ster van de show geworden: Homer. Vanaf het begin van de serie speelden de makers al met de gedachte een film te maken en nu is hij er eindelijk.

In feite is het een dubbele aflevering geworden waarin de familie Simpson het dit keer voor elkaar krijgt om bijna heel Springfield van de kaart te vegen doordat Homer giftig afval dumpt in het meer (Al Gore, kom er maar in). De problemen die Homer in de reguliere afleveringen veroorzaakt, worden in speelfilmvorm verder doorgevoerd: meer actie, groteskere mislukkingen en misschien zelfs breukjes in het huwelijk van Homer met Marge? De succesformule van de serie blijkt op het witte doek ook te werken: veel politiek incorrecte humor en satires op personen en gebeurtenissen.

The Simpsons is als serie al zeer geslaagd maar blijkt op het grote scherm ook goed uit de verf te komen. Deel 2 volgend jaar?
admin Woensdag 22 Augustus 2007 - 07:47 am | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.