recensie: the last legion

The Last LegionIn The Last Legion zien we bekende acteurs als Colin Firth (Bridget Jones' Diary), Ben Kingsley (Gandhi), Thomas Sangster (Love Actually) en Aishwarya Rai (Bollywood en zwoel kijken in reclames) door Rome en Romeins Brittannië rennen en vechten om de laatste keizer van Rome te beschermen na de val van Rome. Daarnaast probeert het clubje een magisch zwaard uit de handen van barbaren en een gemaskerde vorst te houden om uiteindelijk de Arthur-legende tot leven te wekken. Bent u er nog?

The Last Legion is een avonturenfilm uit een jongensboek: duidelijke bad guys en good guys, gevechten waarbij iedereen op zijn beurt wacht om dood te gaan en een onwaarschijnlijke held die boven zichzelf uitstijgt. Tel daar nog wat exotische lokaties en een minimaal snufje aan drama bij op en hopla, we hebben weer een avonturenfilm. Dit avontuur heeft als klein voordeeltje dat de computer inmiddels vanuit het niets enkele vergezichten van Rome kan maken of wat tempels op bergtoppen kan zetten alsof het niets is. Helaas is het meestal niets: mij overtuigt het allemaal niet.

Zoals Colin Firth niet overtuigt als Romeins commandant, Sangster met zijn engelenogen niet overtuigt als Romeins keizer en Rai belachelijk is als over-the-top opgemaakte oosterse vechtdame. Waar King Arthur wel overtuigend was door de rauwe bloederigheid niet te schuwen, blijft The Last Legion teveel verscholen achter goedkope oplossingen en de filmkeuring. Een gemiste kans met zoveel talent op de set. De film is alleen leuk voor kleine kinderen en mensen die niet al te kritisch kijken naar wat ze voorgeschoteld wordt. Behoort u tot één van deze categoriën, ga dan gerust. Zo niet, geef het geld voor een bioscoopkaartje dan liever uit aan de DVD van King Arthur.
admin Donderdag 23 Augustus 2007 - 07:10 am | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.