recensies: cloverfield, the other boleyn grl, rendition

Door alle drukte op werk en privé ben ik de afgelopen tijd helemaal niet toegekomen aan het schrijven van stukjes, recensies of het plaatsen van foto's. Sommige films draaien zelfs niet meer! Om het archief toch volledig te houden, staan hieronder enkele korte recensies.

Cloverfield
Rampen- c.q. monsterfilm waarin New York het weer eens moet ontgelden. Leuke twist is dat dit keer alles vanuit de eerste persoon is gefilmd. Dat levert veel schokkerige beelden op maar dit stoort niet zo erg dat het verhaal niet meer te volgen is. Een andere interessante invalshoek is dat dit keer de hoofdpersonen niet alwetend zijn zoals je zo vaak ziet: ze weten net zo min als de bioscoopbezoeker wat er eigenlijk aan de hand is. Het beetje info dat er is, komt in flarden van gesprekken en tv-fragmenten. Dit maakt Cloverfield voor mij tot één van de betere rampenmonsterfilms die ik in tijden heb gezien!


The Other Boleyn Girl
Historisch kostuumdrama waarbij we de afloop voor één van de Boleynzusjes (gespeeld door Natalie Portman) al uit de geschiedenis kennen. Die andere zus is minder bekend en wordt hier vertolkt door de altijd boeiende Scarlett Johansson. Koning Hendrik VIII (een sterke Eric Bana) kan lastig kiezen tussen de twee en zijn keuze bepaalt uiteindelijk de toekomst van Engeland.
Sterk drama met goed spel en prachtige decors, kostuums en beelden.


Rendition
Met 'rendition' wordt de Amerikaanse praktijk bedoelt waarbij terreurverdachten naar gevangenissen elders in de wereld worden gebracht waar men wat soepeler denkt over verhoortechnieken. Het verhaal in Rendition is een drieluik tussen de verdachte en zijn ondervragers, de dochter van de ondervrager en de vrouw van de verdachte thuis in Amerika. Via scènewisselingen wordt geswitcht tussen de verhalen maar uiteindelijk blijkt dat er meer achter de ogenschijnlijk duidelijke verhaallijn zit. Als publiek blijf je lang in onzekerheid en dit maakt Rendition bijzonder boeiend. Dat het einde een beetje afgeraffeld wordt is jammer maar bederft de film niet.
admin Maandag 28 April 2008 - 10:31 am | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.