Toet-toet

Nooit van mijn leven heb ik een nieuwe auto gehad. Sterker nog: ik heb überhaupt nog nooit een auto gehad. Tijdens mijn studie kon ik hem niet betalen en na mijn studie had ik hem niet nodig (en kon hem nog steeds niet betalen). Toen ik Fleur ontmoette had ze al een auto en bleek ze ook nog eens één van de beste automobilisten te zijn die ik ken (maar zeg dat niet te hard tegen haar). Haar Onze auto is na 10 jaar echter een beetje op aan het gaan en met een klein meisje in aantocht, wil je toch iets betrouwbaarders, ruimers en nieuwers. Op naar de dealer!

Al surfend en zoekend zagen we mooie auto's voorbij komen. Audi's, Volvo's, BMW's: dat bleken wel een beetje OSM te zijn (Ons Soort Merken). Nieuw zijn ze niet te betalen maar een mooie tweedehands moet toch te vinden zijn? Right. Als je een tweedehands OSM zoekt, ben je veroordeeld tot een oude / diesel slurpende / loodzware / afgeragde / naar sigaretten stinkende / de wereld vier keer rondgereden* auto.

Eén keer zijn we naar een dealer gegaan die constant hoog in de lijstjes van Gaspedaal stond. Eerst betrapte ik ze op geknoei met de kilometerstand, daarna op gezwets over verroeste remschijven ("dat is een speciale behandeling meneer", hij zei het echt) en werden we als klap op de vuurpijl ook nog als een stel idioten behandeld. Stop die OSM's dan maar in je donkere garage.

Teleurgesteld reden we terug en besloten tussen twee stoplichten dat we voor hetzelfde geld ook een nieuwe auto net onder de topklasse kunnen kopen. Voordeel: er staan nog geen kilometers op, hij is up-to-date, meestal zuinig, hoeft voorlopig nog niet door de APK, heeft weinig onderhoud nodig en, niet te vergeten, ruikt lekker nieuw! We namen meteen de eerste afslag op zoek naar een dealer. Nieuw doel: een mooie en voordelige gezinsauto, bij voorkeur één van het type Betrouwbare Jap. Als we iets beslissen dan gaat het ook snel want voor we bijtelling konden zeggen, hadden we al onze perfecte auto gevonden: de nieuwe Toyota Verso.

Genoeg ruimte voor een kinderwagen, 2.1 kinderen en een hond. Onder de vloer zitten ruimtes die, naar ik vermoed, bedoeld zijn voor vieze luiers. Of smokkelwaar, daar wil ik vanaf zijn. Hij is zelfs zó gezinsauto dat er standaard een bol spiegeltje uit het plafond te klappen is waarmee je de achterbank in de gaten kunt houden. Afgelopen zaterdag hebben we hem besteld en nu begint het lange wachten voor hij eindelijk op de parkeerplaats staat en we dagtochtjes naar de Efteling e.d. kunnen gaan maken.

* = afvinken wat van toepassing is

Verso 1

Verso 2

Verso 3

Steven Maandag 22 November 2010 - 2:48 pm | | kronieken
Gebruikte Tags: , , ,

Eén reactie

ikvindvanniet.nl

autos he het blijft moeilijk… :)

ikvindvanniet.nl, (URL) - 28-11-’10 20:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.