column: een brussels babel?

Steven Dinsdag 01 Maart 2005 - 09:00 am | | column

vijf reacties

Marmein

Het blijft een lastige materie. Ik ben allang blijk dat ik meerdere talen spreek. Het lijkt me dat je oogkleppen ophebt wanneer je alleen maar spaans of frans kent. Je bent totaal afhankelijk van vertalingen en hebt dan maar te wachten (en te vertrouwen) op de vertaler.

Marmein, (E-mail ) (URL) - 01-03-’05 09:42
Olga

Wat mij betreft mogen ze in l’Elysée hun poot stijf houden, dan ben ik in de toekomst tenminste verzekerd van een baantje als tolk :)
Groetjes,
Olga

Olga, (E-mail ) - 01-03-’05 10:47
M.Lo

Tijd voor het Esperanto! Makkelijk te leren, geen historische gevoeligheden bij bepaalde landen en een stuk minder overheadkosten. Dat iedereen als tweede taal Esperanto leert, is de goedkoopste oplossing. Als het de gangbare taal wordt binnen de EU-instellingen, scheelt het wat vertaalkosten betreft zeker een factor 20. Nu moet verplicht alles nog in alle andere twintig talen worden vertaald.

M.Lo, - 01-03-’05 13:49
<span class='registered'>steven</span>
Wie weet… Zie: http://www.europarl.eu.int/hearings/igc2..
steven, (URL) - 01-03-’05 14:27
arvind

In de wetenschappelijke wereld is engels al jarenlang de voertaal, daarnaast wordt ‘t overal ter wereld gesproken. Ik denk dat discussieren over voertaal nu al een achterhaalde discussie is, het zal gewoon Engels worden. Die franse president kan non of nein of njet roepen, maar hij wordt alleen verstaan als hij no zegt. In ieder geval hoop ik dat de meertaligheid in Europa asap wordt afgeschaft. Ik hoop echt dat de EU ‘s snel over dit soort sentimenten heen gaat stappen, wat boeit een taal nou?

arvind, - 01-03-’05 17:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.