fout!

Na vandaag weer meer dan 80 e-mails van klanten beantwoord te hebben, kon ik even geen dt-verkrachtingen, woordmutilaties en mailtjes GEHEEL IN HOOFDLETTERS GESCHREVEN meer zien. Ik loop al een tijdje met het idee rond voor een nieuwe categorie op mijn site: taalfouten. Er is immers niets zo leuk als het laten zien van fouten van anderen, niet waar?
Op Infiniti kwam ik daarbij nog wat leuks tegen. Een site speciaal gemaakt om een bepaald soort fout aan de kaak te stellen: het foutief samenvoegen van woorden. Alleen om de url is het al leuk: www.spatiegebruik.nl.
admin Dinsdag 15 Maart 2005 - 5:21 pm | | taal

vier reacties

<span class='registered'>jeroen</span>

Foutief gebruik van twee samen te voegen woorden komt denk ik door het vele Engels dat we te lezen krijgen.

Ik heb ooit trouwens het tegenovergestelde gezien op een computerhulpforum:
“helpdespatiebalkvanmijntoestsenborddoethetnietmeerenikweetnietwatikmoetdoenhelphelp”

jeroen, (URL) - 15-03-’05 18:30
Marmein

Ik heb jaren bij een engels bedrijf gewerkt. In het engels is het inderdaad zo dat er geen samengestelde woorden worden gebruikt. Ik probeer er aan te denken het niet in het nederlands te doen, maar het blijft lastig. Juist omdat ik mezelf zo moest trainen om het in het engels niet te doen.

Marmein, (URL) - 16-03-’05 09:25
Denise

Hé Steven, leukdatjeInfinitigenoemdhebt.

Denise, (URL) - 16-03-’05 10:56
M.Lo

Taalfoutensites zijn leuk, alleen moeten de makers dan wel heel erg opletten dat ze zelf correct zijn. En wat zien we op http://www.spatiegebruik.nl/voorbeelden... ? Dat ze van Blaashoorn Blaashoren maken. En op http://www.spatiegebruik.nl/voorbeelden... laten ze Top merken uiteengeschreven staan, terwijl ze onder aan die site menen dat topniveau wel aaneengeschreven moet worden.

M.Lo, (E-mail ) - 16-03-’05 14:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.