just a perfect day

De vogels fluiten, het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en voor het eerst in zeven jaar zit ik niet te prakkezeren over wat ik nog moet doen voor m'n studie. Zelfs de ergernis over wat er allemaal op m'n werk aan de hand is, lijkt wel van me af te spoelen met elke zonnestraal die door het open(!) raam naar binnen kruipt. Greenday klinkt uit m'n boxen en zingt "This is the dawning of the rest of our lives". Zo voelt het inderdaad.

Is dit niet dé perfecte dag (om ook maar even een lied van Lou Reed te citeren) om de 59e verjaardag van m'n moeder te vieren? Het mooiste cadeau vond ze het nieuws dat ik eindelijk afstudeer maar hopelijk kan ik er vandaag nog wat aan toevoegen van een meer stoffelijke aard. Voor wie nu denkt: wie is dat dan? Zij is de dame die richting branding loopt op de foto hierboven.

Toen was het nog koud, vandaag is het lente!
admin Woensdag 16 Maart 2005 - 08:59 am | | kronieken

drie reacties

Frerik

Hallo Steven,

gefeliciteerd met je moeder en met je afstuderen.
Over dat laatste: ik ben nu bezig met mn studiekeuzen en denk aan politicologie. Jij lijkt me wel iemand die een beetje duidelijk kan vertellen hoe de studie jou bevallen is (ook al val ik in het nieuwe BaMa-systeem, de inhoud zal wel hetzelfde zijn). En daarnaast weet ik niet echt wat ik van Leiden vind. Je noemt jezelf ergens studentikoos. Ben je een corps-bal, of gewoon studentikoos. En kun je in Leiden ‘overleven’ als je niet in het corps zit? Is er bijvoorbeeld een studentenvereniging die alles wat nuchterder aanpakt?

Ik ben Frerik uit Leeuwarden en jouw weblogs is een van de beteren die ik tegenkwam, zoekend op politicologie + weblog ;) Ik hoop dat je tussendoor even de tijd hebt om me te antwoorden,

groeten, Frerik

Frerik, (E-mail ) - 16-03-’05 18:25
<span class='registered'>steven</span>

Ik studentikoos? Mwoh, niet echt hoor. Ben nooit lid geweest van een vereniging en heb ook niet in Leiden gewoond (maar wel in Delft). Maar het is absoluut een leuke stad met een jonge sfeer. Je kunt Leiden prima overleven zonder corps overigens. Beter zelfs omdat die mensen erg in hun eigen wereldje ronddwalen. Augustinus en vooral SSR spraken me ooit meer aan.
De studie kan heel interessant zijn maar dan moet je wel veel zelf doen en activiteiten ontplooien. Ik vond de begeleiding of motivatie ‘van hogerhand’ belabberd. Het wordt bijvoorbeeld ook helemaal niet aangemoedigd om een stage te doen. Nu ik aan het solliciteren ben, merk ik dat een stage eigenlijk verplicht moet worden gesteld voor politicologen want anders heb je gewoonweg weinig kans op de arbeidsmarkt. Het onderwijsniveau is niet spectatculair hoog maar wel goed te doen. Wederom: vooral veel zelfstudie en dingen erbij leren die niet in het vaste programma staan.
Wat ik erg leuk vind aan politicologie is dat het zo’n brede studie is. Niet alleen politiek maar ook bestuurskunde, psychologie, geschiedenis, rechten, sociologie en zelfs culturele antropologie zijn binnen de studie te vinden. Tip: kies voor een duidelijke lijn in je studie zodat het niet te waaierig en breed wordt. Dit ook weer i.v.m. je kansen op de arbeidsmarkt. Veel succes met de keuze in ieder geval!

steven, (URL) - 16-03-’05 22:57
Frerik

Zie je wel, hier kan ik in ieder geval iets mee, in informatieboekjes worden alle studies ontzettend opgehemeld met de voetnoot “in Leiden is een bloeiend uitgaansleven”. Daar heb ik dus niks aan. Bedankt dus voor je mening! En mn studiekeuze zal wel lukken. Groeten van Frerik

Frerik, (E-mail ) - 17-03-’05 20:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.