recensie: star wars III - revenge of the sith

Darth VaderHet probleem dat George Lucas met deze film heeft, is dat iedereen precies weet hoe het verhaal zal verlopen. We kennen immers de voorgeschiedenis en we weten al twintig jaar hoe het verhaal zal aflopen. Kan er dan toch nog wat aardigs gebrouwen worden van Star Wars III: The Revenge of the Sith? Jazeker. Iets heel aardigs.

Met een samenvatting van het verhaal zal ik u niet vervelen. De fans weten hoe het verloopt en als je geen fan bent, moet je niet naar de film. Voor de echte fans is het echter smullen geblazen. De vervelende stukjes uit de eerste twee films (het liefdesverhaal, irritante aliens) zijn tot een minimum beperkt en dat doet de film goed. Nu is er nog meer ruimte voor de kern: een inktzwart verhaal met veel Dark Force, dood en gevechten. Star Wars zoals we het graag zien. Waarom is anders deel 5, The Empire Strikes Back, voor velen de populairste film?

Het donkere sfeertje is alom aanwezig en de transformatie van Anakin tot Darth Vader is een drama van de hoogste plank. Eindelijk zet Hayden Christensen ook eens een behoorlijke acteerprestatie neer en weet hij de innerlijke strijd van Anakin goed te verbeelden. Uiteraard zijn het camerawerk en de digitale effecten van een hoog niveau. Ik kan alleen maar zeggen dat het jammer is dat dit het einde van de serie is. Of zouden er toch nog een deel 7 t/m 9 komen?

>>> Mijn andere filmrecensies
admin Zaterdag 21 Mei 2005 - 9:24 pm | | film

acht reacties

Jeroen

SW3 moet ik nog zien en ik denk dat ik volgende week in de bioscoop zit.
SW7-9 zijn wel in boekvorm verschenen. Ik ben ze momenteel als omnibus aan het lezen (moet de boekenlijst nog bijwerken). Prinses Lei en Han Solo zijn getrouwd, Lei is in verwachting van een tweeling en wat over is van het Rijk probeert de Nieuwe Republiek te ondermijnen met erfenissen van de Keizer, waaronder een verloren Jedi meester met de naam C’Baouth die een beetje van lotje is getikt en Luke Skywalker in zijn macht probeert te krijgen. Ik ben halverwege boek 2, zonder special effects is het wel aardig, hoewel redelijk saai maar ik hou vol.

Jeroen, (URL) - 21-05-’05 21:48
<span class='registered'>steven</span>
Lucas zei een paar jaar geleden dat hij SW7-9 ook wilde verfilmen maar lijkt er nu weer vanaf gestapt te zijn.
steven, (URL) - 22-05-’05 10:04
Jeroen

Hm… als ik de boeken zo lees moet ‘ie dat vooral ook niet gaan doen. Ze zijn best aardig, maar er missen een paar dingen. Darth Vader bijvoorbeeld.

Jeroen, (URL) - 22-05-’05 10:42
<span class='registered'>steven</span>
Dat was ook zijn redenering: Star Wars draait voor hem rond Darth Vader. Nu heb je hem van zijn geboorte tot dood meegemaakt en is het dus klaar.
steven, (URL) - 22-05-’05 10:43
giel

heej

een best wel wazige film. want heb de rets nie gezien dus snapte het nie zo goed :P:P maar ja de rest was wel lachuu

groetjes giel R

giel, - 24-05-’05 11:34
<span class='registered'>steven</span>

Volgende tip: http://www.vandale.nl

steven, (URL) - 24-05-’05 12:04
minispace

Teleurstellend. Mr. Lucas vergeet een ding in dit computer-animatie festijn; de fantasie van de gemiddelde bioscoopbezoeker, want niets wordt aan de fantasie overgelaten. De acteerprestaties zijn koud en harteloos – ik ben blij dat ik geen fan ben die hier 25 jaar op heeft gewacht …

minispace, (URL) - 02-06-’05 23:03
prudence

Very interesting & professional site. You done great work.

prudence, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 17:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.