recensie: lemony snicket's a series of unfortunate events

Jim Carrey als Count OlafDeze film kan gigantisch de mist ingaan om twee redenen: het is een verfilming van een populaire boekenreeks en Jim Carrey speelt mee. De boeken heb ik niet gelezen dus met gekibbel van de fans kan ik niks. Met Carrey wel. Het is bij hem altijd alles of niks: of hij is geweldig of je zit je anderhalf uur kapot te ergeren. In deze film is hij echter goed op zijn plaats.

Als Count Olaf neemt hij de 'zorg' op zich voor de wezen Klaus, Violet en Sunny (die allemaal erg goed gecast zijn). Hun ouders, een excentriek echtpaar, zijn omgekomen bij een verdachte brand. De kinderen zijn niet minder bijzonder en hebben al hun talenten nodig om Olaf van hun lijf te houden die achter de erfenis aan zit.

Dit verhaal speelt zich af tegen een prachtig somber decor vol met vreemde mensen, bijzondere huizen en meer vrolijke narigheid. Lemony Snicket is terecht genomineerd voor Oscars voor art direction en make-up. Het sarcastische donkere sfeertje in de hele film is prachtig. Bekijk in dat kader ook vooral de site! Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events is het kijken meer dan waard.

>>> Mijn andere filmrecensies
admin Zondag 22 Mei 2005 - 10:27 am | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.