recensie: the jacket

In The Jacket draait het om een bijna gesneuvelde veteraan van de Golfoorlog (gespeeld door Adrien 'The Pianist' Brody) die onterecht beschuldigd wordt van moord. De rechtbank verklaart hem krankzinnig en laat hem opnemen. Hier wordt hij het slachtoffer van een medisch experiment waarbij patiënten via een drug oude herinneringen opnieuw beleven.

Brody ontdekt echter dat hij ook in de toekomst kan zien en reizen onder invloed van die drug. Naast het feit dat hij daarmee een hele nieuwe lading aan het begrip 'trippen' geeft, gaat het daar ook mis met de film. Sommigen noemen dit misschien vernieuwend of verrassend, ik vond het niks. Het chaotische heen en weer reizen haalt de vaart uit de film, is verwarrend en ook nog eens irritant.

De regisseur is naast de aardige cameravoering en beelden één belangrijk aspect van film vergeten, namelijk dat je ook een verhaal vertelt. Een gemiste kans want potentieel heeft The Jacket zeker.

Mijn andere filmrecensies
admin Donderdag 08 September 2005 - 3:57 pm | | film

Eén reactie

jenny

I like your website alot…its lots of fun… you have to help me out with mine…

jenny, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 18:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.