recensie: the brothers grimm

Wie kent ze niet: de sprookjes van de gebroeders Grimm? Jarenlang verzamelden ze alle verhalen die ze hoorden en bewaarden die voor het nageslacht. In The Brothers Grimm wordt er een aardige twist aan dat verhaal gegeven. Hier gebruiken de broers de verhalen om hun handeltje in geestuidrijvingen en heksenverjagingen te kunnen ontwikkelen. Ze horen over een legende, geven die legende met wat rook en een pop vorm en vervolgens ?verlossen? ze de vertellers van de heks.

Dat gaat goed totdat ze ontmaskerd worden en gedwongen worden om een aantal verdwijningen van kinderen op te lossen. Eén van de legendes blijkt waarheid te zijn en de broers moeten hun scepsis opzij zetten en in hun eigen volksverlakkerij gaan geloven om hun leven, en dat van de meisjes, te redden.

The Brothers Grimm heeft een prachtig decor met allerlei sprookjesachtige effecten. De broers zelf worden goed gespeeld door Heath Ledger en Matt Damon. De rest van de cast, en vooral de Italiaan gespeeld door Peter Stormare, is van lagere kwaliteit. De actie wordt helaas soms bijna slapstick en dat past niet in de film. Daarom eigenlijk 2,5 ster maar omdat ik daar niet aan doe, toch maar 3.

Mijn andere filmrecensies
admin Dinsdag 22 November 2005 - 12:12 pm | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.