recensie: walking on the moon 3d

Tot nu toe kende ik 3D-films alleen als die lelijke beelden waar je met een mal roodgroen brilletje naar moest kijken. Het leverde nauwelijks een leuke film op maar wel veel hoofdpijn. Pathe Imax in Amsterdam heeft nu echter een nieuw soort 3D zonder roodgroene beelden maar met twee filmrollen die een fractie naast elkaar leggen. Via een speciale bril worden deze tot een fullcolor beeld omgezet waar je écht diepte in kan zien.

Het eerste resultaat is Walking on the Moon, een film over de maanwandelingen bij elkaar gepraat door Tom Hanks. De beelden zijn door de 3D-bril werkelijk verbluffend. Je hebt het idee dat je zelf op de maan staat en als de astronaut steentjes wegschopt, duik je weg om ze te ontwijken. Het gevoel van diepte is perfect en een geweldige ervaring.

De film zelf is vooral erg aardig te noemen. Zoals Top Gun 40% meer aanmeldingen bij de luchtmacht veroorzaakte, zo zal Walking on the Moon veel enthousiasme voor Nasa veroorzaken. De achtergronden van de wandelingen zijn wat mager en er mag ook wel iets meer verteld worden over de technische zaken. Maar Walking on the Moon lijkt vooral bedoeld te zijn voor de mooie beelden en die zijn er genoeg!

Mijn andere filmrecensies
admin Woensdag 23 November 2005 - 09:10 am | | film

drie reacties

BosT

Ik had ook het plan om eens te gaan imaxen bij Pathé Amsterdam en nu moet het er echt maar eens van komen.

BosT, (URL) - 23-11-’05 13:42
Jeroen

George Lucas heeft het plan om alle 6 de Starwars films op deze manier in 3D te gaan maken. Ik ben benieuwd :)
Blij dat je weer logt trouwens.

Jeroen, (URL) - 23-11-’05 18:00
<span class='registered'>steven</span>
Wow, lijkt me geweldig! Dan ga ik wel een Star Wars-weekendje inlassen :-).
steven, (URL) - 25-11-’05 15:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.