recensie: flightplan

Jodie Foster speelt in Flightplan de rol van een vliegtuigmotor-ingenieur die met haar dochtertje naar de USA terugvliegt. Daar gaat Jodie haar man begraven die in Europa van het dak gevallen is. Halverwege de reis is ze opeens haar dochtertje kwijt en niemand lijkt haar ooit gezien te hebben aan boord. Een massale zoektocht leidt tot niks en de bemannig begint langzamerhand te denken dat Jodie ze een beetje ziet vliegen.

De zoektocht en de steeds wanhopiger wordende moeder leveren spannende film op. Het verhaal wordt goed opgebouwd en Jodie?s karakter uitgewerkt. Daarna gaat de film echter over in een enorme noodlanding. De onvermijdelijke plotwending komt wel erg plotseling (no pun intended) en wordt afgeraffeld naar het einde toe. Dat het geheel dan ook nog eens met een plofje afloopt inclusief een tenenkrommende laatste scène, doet de film ook al geen goed. Jammer, want het begin was sterk.

Mijn andere filmrecensies
admin Woensdag 23 November 2005 - 09:17 am | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.