kerstsferen

Er viel me onlangs een verschil op tussen mijn oude woning en het paleisje waar ik nu woon. De decembermaand is aangebroken en dat was in de Delftse studentenflat het moment voor feesten. Eerst kwam Sinterklaas met zijn strooigoed, daarna de Kerstman kerstman met schijtende rendieren en als laatste nog een 'kerstdiner-onder-studenten'. Kortom: 31 dagen leek de flat meer op Flodder, deel 4. Je kon van de vloer eten.

Neem dan nu mijn huidige toren aan de Maas. De dag nadat de Goedheiligman 707 kaarsjes heeft uitgeblazen, kom ik de hal binnen en waan me meteen in het Zwarte Woud. Een kruidig mengsel van gezelligheid, lichtjes en dennenaalden hangt in de lucht. Het kunnen ook alleen de dennennaalden geweest zijn overigens.

In de hal staat een grote kerstboom met ballen, slingers en lampjes. Geen rommel, geen lege bierflesjes; alleen maar kerstsfeer. Ik kan u zeggen: dat is prettiger thuiskomen dan moeten uitkijken of je niet over een verloren stuk pizza uitglijdt.

Dit weekend gaat ook bij ons de kerstboom opgetuigd worden. Foto's komen er snel aan want we hebben een geweldig versieridee!
admin Woensdag 07 December 2005 - 12:06 pm | | kronieken

drie reacties

BosT

Even een kleine correctie: de kerstman schrijf je zonder hoofdletters: http://stopdekerstman.web-log.nl/

BosT, (URL) - 07-12-’05 12:39
<span class='registered'>steven</span>
Klopt helemaal, is veranderd.
steven, (URL) - 07-12-’05 12:59
BosT

(-:

BosT, (URL) - 07-12-’05 16:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.