recensie: in her shoes

Cameron Diaz is in deze film een opportunistische profiteur die via de onderbroek van mannen verder probeert te komen in het leven. Dat ze amper kan lezen of rekenen doet er daarom niet zoveel toe. Haar zus is het tegenovergestelde: serieus, hardwerkend en totaal niet sexy.
Als Diaz na een zoveelste dronken avontuur met de vriend van haar zus in bed beland, is de maat vol en wordt ze op straat gegooid. Berooid en beroofd van illusies vertrekt ze naar Miami om daar tussen de bejaarden naar haar oma te zoeken.

In Her Shoes gaat van komisch naar erg tragisch en dat in een niet zo heel erg rap tempo. Sterker nog: de film kabbelt zeer langzaam voort. Dat is wel één van de weinige minpunten want het verhaal en de acteerprestaties zijn sterk. Diaz is overtuigend als onzeker sletje en Shirley MacLaine als haar oma is sterk door de nette oude dame minimalistisch neer te zetten.

Hoewel de editor wel wat harder mocht werken, hebben de makers van LA Confidential en Erin Brockovich weer een mooie film toegevoegd aan hun CV. Neem een Red Bull mee en genieten maar.

Mijn andere filmrecensies
admin Maandag 12 December 2005 - 12:59 pm | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.