recensie: kiss kiss, bang bang

Robert Downey jr. was de afgelopen paar jaar meer in het nieuws door zijn drugs- en drankproblemen dan door zijn acteerprestaties. Helaas, want in Kiss Kiss, Bang Bang bewijst hij dat hij nog steeds een geweldige acteur is. Zijn timing in de flitsende dialogen is perfect en hij krijgt nog steeds de lachers op zijn hand door alleen maar in de camera te kijken.

In deze film volgen we Downey die als dief naar Hollywood vlucht en daar wordt aangezien voor acteur. Hij gaat stage lopen bij detective 'Gay Perry', een rol die Val Kilmer vreemd genoeg op het lijf geschreven lijkt. Wat volgt is een betrekkelijk standaard misdaadverhaaltje. Maar door de manier van filmen, editing en de vermakelijke manier van vertellen door Downey jr., stijgt de film boven zichzelf uit.

Absoluut een aanrader!

Mijn andere filmrecensies
admin Dinsdag 20 December 2005 - 10:18 am | | film

twee reacties

BosT

4/5 had ik ‘m niet gegeven, maar hij was inderdaad heel aardig.
Welke film je ook absoluut moet zien is Keeping Mum!

BosT, (URL) - 20-12-’05 20:14
Jackles

Ik ga m zo snel mogelijk zien!

Jackles, (URL) - 29-12-’05 00:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.